Često postavljana pitanja o ovlaživaču/prečišćivaču GEORGE

Da, Džordž se automatski ponovo uključuje nakon prekida napajanja.

Diskovi isparivača i vodena baza od Georgea mogu se staviti u mašinu za pranje sudova. Uverite se da su diskovi isparivača položeni ravno u mašinu za pranje sudova. Diskovi isparivača se ne smeju ubacivati između šipki jer to može dovesti do značajne deformacije. Položite diskove isparivača ravno u gornju tacnu mašine za pranje sudova. Mala deformacija nakon čišćenja je bezopasna i neće narušiti funkcionisanje diskova isparivača. Rezervoar za vodu se ne sme stavljati u mašinu za pranje sudova.

Na intenzitet mirisa utiču različiti faktori:

  • Vrsta mirisa (sintetički, prirodni, sastojci, itd.)
  • Sobna temperatura i relativna vlažnost (što je vazduh vlažniji, miris će biti jači)
  • Veličina sobe (što je soba manja, miris je intenzivniji)

U principu, možete povćati intenzitet mirisa dodavanjem još malo mirisnog ulja. Jačina mirisa zavisće od samog mirisa. Prirodni mirisi su često diskretniji od sintetičkih i određeni sastojci su dominantniji od drugih.

Takođe treba imati u vidu da je pre svega GEORGE uređaj za pranje vazduha. Intenzitet njegovog mirisa nikada neće biti jak kao miris iz aroma difuzora.

Ako sve LED diode uključujući indikator «NO WATER» trepere, posuda za vodu nije pravilno postavljena. Gurnite posudu za vodu do kraja u kućište. Kada čujete zvučni signal, to znači da je ležište u ispravnom položaju.

U principu, koliko često treba da čistite Džordža zavisiće od sadržaja minerala u korišćenoj vodi. Ako niste sigurni, najbolje je da otvorite uređaj, pogledate unutra i uklonite kamenac ako je potrebno.

Vodenu podlogu i pakovanje diska treba ispirati čistom vodom jednom nedeljno kako bi se isprale čestice prljavštine uklonjene iz vazduha.

Podlogu za vodu, diskove isparivača i rezervoar za vodu treba temeljno očistiti mekom četkom ili sunđerom i toplom vodom svake dve nedelje. Ako postoje naslage kamenca u bazi vode ili rezervoaru za vodu, koristite rastvor za uklanjanje kamenca razblažen vodom (za odnos smeše pogledajte uputstva proizvođača). Nakon uklanjanja kamenca, bazu i rezervoar treba temeljno isprati vodom iz česme. Vodena podloga se takođe može čistiti u mašini za pranje sudova (na maksimalno 60 °C). Rezervoar za vodu se ne sme stavljati u mašinu za pranje sudova.

Ako ima puno kamenca, preporučuje se režim čišćenja. Sipajte jednake delove rastvora za čišćenje i rastvora za uklanjanje kamenca, kao i vodu u posudu za vodu. Zatim gurnite posudu za vodu i set diskova nazad u kućište. Da biste aktivirali režim čišćenja, istovremeno pritisnite dva dugmeta sa oznakom «SPEED» i «DIMMER» i držite ih dok LED diode ne zatrepere belo. Set diskova će se okretati, ali ne i ventilator, tako da rastvor za čišćenje neće biti izduvan u vazduh u prostoriji. Posle 20 minuta, Džordž će biti čist, a LED diode će se ugasiti. Ako je u uređaju ostao kamenac, čišćenje se može ponoviti. Kada se čišćenje završi, sve čiste delove treba temeljno isprati čistom vodom.

Odvrnite poklopac rezervoara, napunite rezervoar vodom iz slavine pomešanom sa sredstvom za uklanjanje kamenca (odnos mešanja prema uputstvima proizvođača). Zatim zatvorite rezervoar za vodu i dobro ga protresite. Pre otvaranja rezervoara, pritisnite ventil u sredini poklopca rezervoara da biste oslobodili pritisak. Zatim ispraznite rezervoar i temeljno ga isperite vodom iz slavine. Ako je potrebno, uklonite ostatke kućnom četkom.

Prljavštinu sa Džordžovog filtera za vazduh možete ukloniti usisivačem ili brisanjem filtera vlažnom krpom. Filter treba redovno čistiti, posebno ako je, na primer, jako kontaminiran životinjskom dlakom. Napomena: Filter za vazduh ne sme se stavljati u mašinu za pranje sudova.

Da, vaša podešavanja će biti sačuvana. Ako se Džordž isključi, a zatim ponovo uključi, biće primenjena poslednje korišćena podešavanja.

Iskorišćeni antiticalc kertridž se mora odložiti sa običnim kućnim otpadom.