Novosti

Vlaga u kući: Rešenje za vlagu i buđ po zidovima

stadler-form-vlaga-budj-u-stanu-resenje

Vlaga u stanu ili kući nije samo neprijatan problem, već i potencijalno štetan za zdravlje i imovinu. Od podruma do novogradnje, problem vlage može se javiti bilo gde i iz različitih razloga: loša izolacija, hladni zidovi koji stvaraju kondenz, pa čak i kondenz na prozorima. Pročitajte kako se suočiti s ovim izazovom i očuvati zdravlje i vrednost vaše kuće.

Kako nastaje vlaga?

Postoji mnogo uzroka koji mogu prouzrokovati vlagu u domu. Osnovni faktori uključuju lošu izolaciju, nepravilnu ventilaciju i slabu građevinsku strukturu. Kondenzacija, posebno na hladnim zidovima i prozorima, često je glavni uzrok vlage, jer topli vlažni vazduh dolazi u kontakt sa hladnim površinama, stvarajući vodu i idealne uslove za razvoj buđi.

Posledice vlage

Prekomerna vlaga može uzrokovati mnoge probleme, od buđi na zidovima i plafonima do oštećenja nameštaja i elektronike. Vlaga takođe može negativno uticati na zdravlje, izazivajući alergije i respiratorne probleme.

stadler-form-vlaga-budj-u-podrumu

Mere predostrožnosti i rešenja

  1. Merite vlažnost: Kupite hidrometar da biste pratili nivo vlage. Idealna vlažnost za većinu prostorija je između 40-60%.
  2. Ventilacija: Osigurajte dobru ventilaciju prostora, posebno u kupaonicama i kuhinji, gde je vlažnost često visoka.
  3. Odvlazivači vazduha: Ako je vlažnost konstantno visoka, razmislite o kupovini odvlaživača. Ovi aparati efikasno uklanjaju višak vlage iz vazduha.
  4. Izolacija: Proverite i po potrebi poboljšajte izolaciju zidova i prozora kako biste sprečili kondenzaciju.
  5. Obratite se stručnjaku: Ako niste sigurni u uzrok vlage ili kako da ga rešite, najbolje je da se konsultujete sa stručnjakom.
  6. Čišćenje i sanacija: Ako je već došlo do pojave buđi, potrebno je da je pažljivo uklonite, po mogućstvu koristeći sredstva koja su namenjena za to.
stadler-form-blog-humidity-in-the-basement-albert-zoom

Rešenje za vlagu i buđ po zidovima

Vlaga može biti veliki problem u svakom domu, ali s pravim merama može se efikasno kontrolisati. Investiranje u dobru izolaciju, redovno čišćenje i adekvatna ventilacija mogu znatno smanjiti rizik od vlage i buđi, čineći vaš dom zdravijim i prijatnijim za život.

Stadler Form predstavlja dva dizajnerska odvlaživača vazduha u skladu sa trendom Zelenog Stanovanja za 2023/2024. godinu

Zeleno Stanovanje je dizajnerski trend koji transformiše vaš dom u zelenu oazu pomoću sobnih biljaka velikih i malih dimenzija. Međutim, ove biljke mogu imati i svoju neželjenu stranu: one koje zahtevaju mnogo vode ispuštaju je nazad u atmosferu, povećavajući tako vlažnost vazduha u prostoriji. Stadler Form, marka poznata po inteligentnim rešenjima za kvalitet vazduha, predstavlja dva proizvoda koji nude odmah dostupno rešenje: kompaktni odvlaživač vazduha Theo i snažni odvlaživač vazduha Albert.

Theo može brzo i efikasno smanjiti nivo vlage u vazduhu, a njegova praktična ručka za nošenje omogućava da se lako postavi gde god vam je potreban. S druge strane, inteligentni Albert uz moćnu snagu osigurava da vlažnost vazduha uopšte ne poraste, dok njegova funkcija oscilacije pomaže u cirkulaciji unutrašnjeg vazduha.

stadler-form-isusivac-vlage

Odvlaživač vazduha THEO

Original price was: 34.990,00 RSD.Current price is: 24.990,00 RSD. SA PDV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *