Novosti

Vlaga u kući: Rešenje za vlagu i buđ po zidovima

stadler-form-vlaga-budj-u-stanu-resenje

Vlaga u stanu ili kući nije samo neprijatan problem, već i potencijalno štetan za zdravlje i imovinu. Od podruma do novogradnje, problem vlage može se javiti bilo gde i iz različitih razloga: loša izolacija, hladni zidovi koji stvaraju kondenz, pa čak i kondenz na prozorima. Pročitajte kako se suočiti s ovim izazovom i očuvati zdravlje i vrednost vaše kuće.

Kako nastaje vlaga?

Postoji mnogo uzroka koji mogu prouzrokovati vlagu u domu. Osnovni faktori uključuju lošu izolaciju, nepravilnu ventilaciju i slabu građevinsku strukturu. Kondenzacija, posebno na hladnim zidovima i prozorima, često je glavni uzrok vlage, jer topli vlažni vazduh dolazi u kontakt sa hladnim površinama, stvarajući vodu i idealne uslove za razvoj buđi.

Posledice vlage

Prekomerna vlaga može uzrokovati mnoge probleme, od buđi na zidovima i plafonima do oštećenja nameštaja i elektronike. Vlaga takođe može negativno uticati na zdravlje, izazivajući alergije i respiratorne probleme.

stadler-form-vlaga-budj-u-podrumu

Mere predostrožnosti i rešenja

  1. Merite vlažnost: Kupite hidrometar da biste pratili nivo vlage. Idealna vlažnost za većinu prostorija je između 40-60%.
  2. Ventilacija: Osigurajte dobru ventilaciju prostora, posebno u kupaonicama i kuhinji, gde je vlažnost često visoka.
  3. Odvlazivači vazduha: Ako je vlažnost konstantno visoka, razmislite o kupovini odvlaživača. Ovi aparati efikasno uklanjaju višak vlage iz vazduha.
  4. Izolacija: Proverite i po potrebi poboljšajte izolaciju zidova i prozora kako biste sprečili kondenzaciju.
  5. Obratite se stručnjaku: Ako niste sigurni u uzrok vlage ili kako da ga rešite, najbolje je da se konsultujete sa stručnjakom.
  6. Čišćenje i sanacija: Ako je već došlo do pojave buđi, potrebno je da je pažljivo uklonite, po mogućstvu koristeći sredstva koja su namenjena za to.
stadler form blog humidity in the basement albert zoom scaled

Rešenje za vlagu i buđ po zidovima

Vlaga može biti veliki problem u svakom domu, ali s pravim merama može se efikasno kontrolisati. Investiranje u dobru izolaciju, redovno čišćenje i adekvatna ventilacija mogu znatno smanjiti rizik od vlage i buđi, čineći vaš dom zdravijim i prijatnijim za život.

Stadler Form predstavlja dva dizajnerska odvlaživača vazduha u skladu sa trendom Zelenog Stanovanja za 2023/2024. godinu

Zeleno Stanovanje je dizajnerski trend koji transformiše vaš dom u zelenu oazu pomoću sobnih biljaka velikih i malih dimenzija. Međutim, ove biljke mogu imati i svoju neželjenu stranu: one koje zahtevaju mnogo vode ispuštaju je nazad u atmosferu, povećavajući tako vlažnost vazduha u prostoriji. Stadler Form, marka poznata po inteligentnim rešenjima za kvalitet vazduha, predstavlja dva proizvoda koji nude odmah dostupno rešenje: kompaktni odvlaživač vazduha Theo i snažni odvlaživač vazduha Albert.

Theo može brzo i efikasno smanjiti nivo vlage u vazduhu, a njegova praktična ručka za nošenje omogućava da se lako postavi gde god vam je potreban. S druge strane, inteligentni Albert uz moćnu snagu osigurava da vlažnost vazduha uopšte ne poraste, dok njegova funkcija oscilacije pomaže u cirkulaciji unutrašnjeg vazduha.

stadler form isusivac vlage

Odvlaživač vazduha ALBERT

54.990,00 RSD SA PDV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *