Novosti

Kako ukloniti neprijatne mirise iz kuhinje

stadler-form-blog-eliminise-neprijatne-mirise-przenje-slanine

Volite prijatne večeri uz raklet i fondi, ali uporan miris u vašoj kuhinji i celoj kući ponekad pokvari zabavu? Ne brinite, imamo nekoliko isprobanih saveta i kućnih lekova za brzo uklanjanje ovog neprijatnog mirisa. Objašnjavamo kako možete lako neutralisati mirise rakleta, fondija i slično. A za one koji vole da je posebno efikasan, predstavljamo vrhunsko rešenje: prečistač vazduha sa filterom sa aktivnim ugljem.

stadler-form-blog-eliminise-neprijatne-mirise-topljeni-kackavalj

Zašto su mirisi posle rakleta i fondija tako uporni

stadler-form-blog-eliminise-neprijatne-mirise-sira

Intenzivni ukusi topljenog sira, belog luka i raznih umaka čine raklet i fondi kulinarski doživljaj. Međutim, uživanje u toplim jelima od sira ne ostavlja samo srećne ukusne pupoljke, već i čestice mirisa u prostoriji. Ove čestice mirisa lebde u vazduhu, tvrdoglavo se talože na površinama i tekstilu i tamo ostaju. Na sreću, postoje neki isprobani, jednostavni saveti i trikovi za uklanjanje ovih čestica i neutralisanje mirisa nakon rakleta i fondija.

Intenzivni ukusi topljenog sira, belog luka i raznih umaka čine raklet i fondi kulinarski doživljaj. Međutim, uživanje u toplim jelima od sira ne ostavlja samo srećne ukusne pupoljke, već i čestice mirisa u prostoriji. Ove čestice mirisa lebde u vazduhu, tvrdoglavo se talože na površinama i tekstilu i tamo ostaju. Na sreću, postoje neki isprobani, jednostavni saveti i trikovi za uklanjanje ovih čestica i neutralisanje mirisa nakon rakleta i fondija.

Kako ukloniti neprijatne mirise luka i sira iz prostorije: saveti i trikovi

stadler-form-blog-eliminise-neprijatne-mirise-limun

Luftiranje je ključno: otvorite prozore i vrata odmah nakon prijatnog raclette-a ili fondua da biste pustili svež vazduh i raspršili miris. Umesto da ostavljate samo jedan prozor otvoren satima, efikasnije je kraće i češće provetravanje prostorije. Otvorite sve prozore na oko 10 minuta svakih nekoliko sati da biste napravili promaju i razmenili vazduh.

Soda bikarbona ili prašak za pecivo: Ova dva kućna leka se generalno karakterišu kao pravi čudotvorci po zdravlje i mogu se koristiti na mnogo načina. Jednostavno pospite sodu bikarbonu ili prašak za pecivo na tekstil i nameštaj i ostavite da deluje preko noći. Sledećeg dana možete ga jednostavno usisati usisivačem. Soda bikarbona i prašak za pecivo vezuju čestice mirisa i prave su ubice mirisa.

Mešavina sirćeta i vode: poznato je da sirće vezuje bilo koju vrstu mirisa i ima antibakterijski efekat i odličan je sakupljač neugodnih mirisa. Jednostavno pomešajte jedan deo sirćeta sa dva dela vode i stavite posudu u prostoriju. Sirće bukvalno upija neprijatne mirise posle kuvanja.

Zrna kafe: Kafa je takođe poznata po svojim svojstvima neutralizacije mirisa. U zavisnosti od intenziteta mirisa u kuhinji, možete jednostavno staviti činiju sa zrnima kafe u prostoriju ili, ako je miris intenzivniji, ispecite zrna kafe, a zatim ih rasporediti u male činije.

Začini i voće: Narandže, limuni i karanfilić su posebno pogodni. Na primer, stavite karanfilić u pola limuna i stavite ih na trpezarijski sto ili tamo gde su loši mirisi najintenzivniji. Eterična ulja narandže i limuna vezuju loše mirise, a karanfilić daje antibakterijsku svežinu.
Mirisi i eterična ulja: ako želite da to uradite brzo, mirise možete raspršiti i pomoću sprejeva za prostorije, mirisnih sveća, mirisnih štapića ili difuzora aroma. Aroma difuzori su posebno pogodni za ovo jer distribuiraju miris kontinuirano i ravnomerno po prostoriji. Jednostavno dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja u vodu i aroma difuzor će se pobrinuti za ostalo.

Uklonite neprijatne mirise iz kuhinje prečišćivačem vazduha

stadler-form-roger-eliminise-neprijatne-mirise-za-kuhinju

Ako tražite brzo i efikasno rešenje da izbacite miris iz svoje kuhinje i kuće, prečišćivač vazduha koji sadrži filter sa dodatkom aktivnog uglja je idealan izbor. Aktivni ugalj pouzdano vezuje mirise i obezbeđuje svež, čist vazduh. Prečišćivač vazduha sa filterom i aktivnim ugljem ne samo da ima prednost što efikasno vezuje mirise, već i prečišćava vazduh, filtrira viruse, bakterije, polen i druge čestice iz vazduha. Jednostavno postavite prečišćivač vazduha tamo gde su se loši mirisi smirili da biste ih efikasno eliminisali. Kontinuirano prečišćavanje vazduha garantuje da vaš dom uvek miriše prijatno, a da vazduh bude čist.

Uz ove isprobane savete i trikove, sada ste dobro opremljeni da se efikasno borite protiv mirisa u kuhinji. Od korišćenja jednostavnih kućnih rešenja do naprednog rešenja sa prečišćivačaem vazduha i filterom sa aktivnim ugljem, postoji mnogo načina da brzo učinite da vaša kuća ponovo zamiriše svežinom. Isprobajte različite metode i pronađite savršeno rešenje za vas da izbacite neprijatne mirise nakon prijatnih večeri. Da li biste želeli da saznate više o neutralisanju mirisa? Na našoj stranici sa informacijama naći ćete korisne savete i trikove o tome kako da neutrališete mirise i kako vam prečišćivač vazduha može pomoći u tome.

Ponuda prečišćivača vazduha za uklanjanje neprijatnih mirisa

Aroma difuzeri su uvek zgodan poklon

Stadler_Form_Julia_Osveživač_Aroma_Diffuser_white_iso JULIA WHITE
Crni Julia Aroma difuzer osveživač vazduha JULIA BLACK
Stadler Form Julia Osveživac Aroma Diffuse titanium JULIA TITANIUM

Aroma difuzer osveživač vazduha JULIA

9.990,00 RSD SA PDV
stadler-form-Jasmine-aroma-difuzer-zlatni JASMINE GOLD
Stadler_Form_Jasmine_Osveživač_Aroma_Diffuser_white_iso JASMIN WHITE
Crni Jasmin aroma difuzer osveživač vazduha JASMIN BLACK
Crni Jasmin aroma difuzer osveživač vazduha JASMIN TITANIUM

Aroma difuzer osveživač vazduha JASMINE

6.990,00 RSD SA PDV
Stadler_Form_Tim_Ventilator_Fan_beli TIM WHITE
Tim_Ventilator_Fan_crveni TIM RED
Tim_Ventilator_Fan_crni TIM BLACK

USB Ventilator TIM

8.990,00 RSD SA PDV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *