Prečišćivači vazduha: najbolja ponuda i cena

Air purifier

Filter prečišćivači vazduha: kako odabrati najbolji uz najpovoljniju cenu i iskustva korisnika

Da li ste znali da vazduh u zatvorenim prostorima može biti i do pet puta zagađeniji nego spolja? Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO), čak 90% vremena provodimo u zatvorenim prostorima, što znači da smo izloženi zagađenom vazduhu mnogo više nego što mislimo. Ali ne brinite, rešenje je tu - prečišćivači vazduha.

Filteri za prečišćavanje vazduha HEPA i filteri sa Aktivnim ugljem su ključni u prečišćavanju vazduha od štetnih materija, mirisa i bakterija. Oni ne samo da uklanjaju čestice koje uzrokuju probleme sa disanjem i alergijama, već i uništavaju viruse i bakterije koji mogu biti prisutni u vazduhu. Korišćenje prečišćivača vazduha nije samo način za uklanjanje simptoma polenske groznice i alergije na prašinu ili grinje, već i način da se osigura da udišemo kvalitetan i čist vazduh.

Ako želite da budete sigurni da dišete čist i zdrav vazduh, prečišćivač vazduha je najbolja opcija. Ne samo da vam pruža zdravstvene beneficije, već i poboljšava kvalitet života u vašem domu ili kancelariji. Nemojte više da se borite sa simptomima alergija i problemima sa disanjem - preuzmite kontrolu nad kvalitetom vazduha i odaberite prečišćivač vazduha danas.

Planinska svežina u zatvorenom prostoru

Cene filter prečišćivača vazduha:

Perač vazduha je prečišćivač i ovlaživač vazduha. Cenjeni su zahvaljujući sistemu koji je ekonomičan za održavanje. Vazduh se ispira vodom i zato nije potrebna zamena skupih HEPA filtera, ali je neophodno pranje prečistača. Više informacija o ovim malim kućnim aparatima možete saznati na strani Prečišćivači i ovlaživači vazduha.

Kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru

Prednosti proizvoda za prečišćavanje vazduha

Kvalitetan vazduh za osobe osetljive na alergene

Osobe osetljive na alergene, posebno pate od lošeg kvaliteta vazduha, ali pate i deca, trudnice, starije osobe, osobe sa srčanim oboljenjima i osobe sa postojećim respiratornim poremećajima. Tipični simptomi su: umor, svrab i začepljen nos, nagon za kijanjem, suzenje očiju, grebanje i otečeno grlo, kašalj i piskanje, stezanje u grudima, koprivnjača, osip i napadi astme.

Fizičke reakcije su često uzrokovane udisanjem polena, prašine, životinjske dlake, grinja ili drugih zagađivača u vazduhu. Reakcije se mogu lečiti širokim spektrom dostupnih lekova za suzbijanje simptoma: od sprejeva za nos i kapi za oči do antihistaminika ili sprejeva za astmu.

Međutim, farmaceutski lekovi često imaju i nuspojave, zato se u zavisnosti od težine alergije, za ublažavanje problema preporučuje korišćenje kućnih lekova i alternativnih rešenja za zatvoreni prostor, kao što su prečišćivači vazduha.

Bolji kvalitet života

Pored lekova, postoje i kućni lekovi kao što su začinjena voda od đumbira, vitamin C, sprejevi za nos sa slanom vodom itd., kao i homeopatski lekovi. Za zatvorene prostore postoji još jedno preporučeno i veoma efikasno rešenje: prečišćivači vazduha. Prečišćivači vazduha su uređaji koji uvlače kontaminirani vazduh i imaju sistem filtera koji zadržava sitne čestice, polen, alergene, loše mirise i isparljiva organska jedinjenja iz vazduha. Prečišćeni vazduh se emituje nazad u prostoriju. Sa Stadler Form prečišćivačem vazduha, možete da vidite trajno poboljšanje kvaliteta svog života i možete konačno ponovo da dišete lako.

Ublažavanje simptoma alergije na ambrozijualergije na ambroziju
Prednost-cistog-vazduha

Prednosti optimalno prečišćenog vazduha

Blagostanje – Zagađivači se uklanjaju iz vazduha i smanjuje se opterećenje ljudskog tela – veće blagostanje u svakodnevnom životu.
Manje alergijskih reakcija – Alergijske reakcije se smanjuju ili potpuno izbegavaju – astmatičari ili alergičari mogu lako da dišu.
Svež vazduh u zatvorenom – Vazduh u zatvorenom deluje svežije, čistije i prijatniji je za disanje – svež vazduh za zdrav život.
Aktivan i efikasan – Znaci umora i nedostatka koncentracije su smanjeni – veća efikasnost pri radu i bavljenju hobijima.
Oslobodite se loših mirisa – Loši mirisi od kuvanja i drugih izvora brzo se i efikasno uklanjaju.
Dišite slobodno – simptomi respiratornih bolesti su smanjeni.

Dodatna zaštita od virusa

Pandemija korona virusa ponovo dokazuje da je kvalitet vazduha veoma važan za naše zdravlje. Virusi kao što je koronavirus SARS-CoV-2 vezuju se za čestice i ostaju u vazduhu neko vreme. Prečišćivač vazduha može pomoći u filtriranju tih paketa virusnih čestica iz vazduha i na taj način smanjiti virusno opterećenje. Veoma je važno da redovno menjate filter prečšćivača vazduha kako biste omogućili najbolje moguće performanse filtracije. Međutim, prećišćivač vazduha ne pruža 100% zaštitu od virusa. Uobičajena pravila kao što su redovno pranje ruku ili socijalno distanciranje ostaju obavezna, a nošenje maske takođe može imati smisla.

filter koji uklanja korona virus iz vazduha

Takozvani testovi na MS2 virus se sprovode jer se ovi virusi smatraju reprezentativnim za SARS-CoV-2. Mere se karakteristike prečišćavanja za MS2 viruse od 25 nanometara, što je do 4 puta manje od virusa SARS-CoV-2 koji izaziva COVID-19. Stadler Form je organizovao da cela porodica Roger prečišćivača vazduha bude testirana u nezavisnoj laboratoriji kompanije Airmid u UK na osnovu ove procedure. Ovi testovi su potvrdili da su Rodžer i Rodžer Little uspeli da uklone 99,3%, a Rodžer veliki 99,9% MS2 virusa iz vazduha u roku od sat vremena. Iz rezultata se može zaključiti da bi i veći virusi kao što je SARS-CoV-2 bili smanjeni barem u istoj meri. Dakle, kada se pravilno koriste i održavaju, prečišćivači vazduha mogu smanjiti rizik da se zarazite koronavirusom.

filter koji uklanja korona virus

Šta se sve filtrira iz vazduha

filteri za vazduh
 • Bakterije i virusi
 • Dim i duvan
 • Formaldehid
 • Ozon
 • Grinje
 • Loši mirisi
 • Životinjske dlake
 • Prašina
 • Isparljiva organska jedinjenja (VOC)
 • Plesni
 • Polen

4 saveta za kupovinu prečišćivača vazduha

1. Znajte veličinu sobe
Nije svaki uređaj pogodan za bilo koju veličinu prostorije i zato je važno znati veličinu prostorije u kojoj će se koristiti vaš prečišćivač vazduha. Što je prostorija veća, to će vaš uređaj morati da bude moćniji. Jedan od načina da se kaže koliko je uređaj moćan je posmatranjem vrednosti stope isporuke čistog vazduha (CADR): ovo ukazuje na količinu proizvedenog čistog vazduha. Dakle, što je prostorija veća, to će morati da bude veća CADR vrednost. Mnogi proizvođači takođe navode odgovarajući broj m2.
2. Odaberite željenu tehnologiju
Postoje dve različite vrste tehnologije koje možete izabrati: HEPA filteri i elektrostatički filteri. Dok oba filtriraju čestice, viruse, polen i još mnogo toga iz vazduha, razlika između njih leži u načinu na koji se održavaju. HEPA filter treba redovno menjati što se može uraditi brzo i lako i uz vrlo malo truda. Sam elektrostatički filter se može očistiti, što je zadatak koji će se morati redovno obavljati. Dakle, proizvodi manje otpada, ali uključuje određenu količinu napora.
3. Da li mi treba filter sa aktivnim ugljem?
Samo filteri sa aktivnim ugljem mogu ukloniti neprijatne mirise i gasove iz vazduha. Prečišćivač vazduha BEZ filtera sa aktivnim ugljem ne može pouzdano i efikasno ukloniti neprijatne mirise i gasove iz vazduha. Što više aktivnog uglja ima u filteru, to će efikasnije moći da ukloni neprijatne mirise i gasove iz vazduha. Što je filter sa aktivnim ugljem teži, to više aktivnog uglja sadrži i više gasova i neprijatnih mirisa može da adsorbuje.
4. Pogledajte nivo buke
Još jedan važan indikator je nivo buke. Niko ne voli bučan uređaj, a posebno ako će se vaš prečišćivač vazduha koristiti u dnevnoj sobi ili spavaćoj sobi, vredi pogledati broj decibela koji će proizvesti. Važno je da uređaj radi tiho na niskim podešavanjima. Prečišćivači vazduha treba da budu stalno uključeni jer je to jedini način da efikasno prečiste vazduh. Zbog toga je najvažnije da rade tiho na niskom nivou kako vas ne bi uznemiravali ili sprečili da se dobro naspavate.

Muči vas suv vazduh? Saznajte više o ovlaživačima vazduha.

Stadler_Form_Eva_little_Ovlaživač_Humidifier_white_iso EVA LITTLE WHITE
stadler-form-eva-little-ovlazivac_prostora-crni EVA LITTLE BLACK

Ovlaživač vazduha EVA LITTLE

19.990,00 RSD SA PDV
Stadler_Form_Oskar_Ovlaživač_Humidifier_white_iso OSKAR WHITE
Crni veći ovlaživač vazduha prostora OSKAR BLACK
Titanium veći ovlaživač vazduha prostora OSKAR TITANIUM

Ovlaživač vazduha OSKAR

22.990,00 RSD SA PDV
Stadler_Form_Oskar_big_Ovlaživač_Humidifier_white_iso OSKAR BIG WHITE
Stadler_Form_Oskar_big_ovlazivac_vazduha_black OSKAR BIG BLACK

Ovlaživač vazduha OSKAR BIG

32.990,00 RSD SA PDV
Stadler_Form_OskarLittle_Ovlaživač_Humidifier_white_iso OSKAR LITTLE WHITE
Crni ovlaživač vazduha prostora OSKAR LITTLE BLACK
Titanium ovlaživač vazduha prostora OSKAR LITTLE TITANIUM

Ovlaživač vazduha OSKAR LITTLE

17.990,00 RSD SA PDV

Ako niste sigurni kakav je vazduh u vašem prostoru, potreban vam je merač vlage u vazduhu

Beli vlagomer higrometar SELINA LITTLE WHITE
Stadler_Form_Selina_little_Vlagomer_Hygrometer_black_iso SELINA LITTLE BLACK

Vlagomer SELINA LITLE

2.490,00 RSD SA PDV
Stadler_Form_Selina_Vlagomer_Hygrometer_white_iso SELINA WHITE
Crni vlagomer higrometar SELINA BLACK

Vlagomer SELINA

3.990,00 RSD SA PDV

Prečišćivači vazduha cena:

Prikazani svi od ukupno 3 rezultata