Često postavljana pitanja o vlagomeru (higromeru) SELINA

  1. Pritisnite ON/OFF u donjem udubljenju da prikažete sat.
  2. Pritisnite SET CLOCK u gornjem udubljenju najmanje 2 sekunde da biste aktivirali režim podešavanja.
  3. Sada pritiskajte unutar donjeg udubljenja više puta dok se ne prikaže trenutno vreme (1-24 h, 1-12 am/pm).
  4. Pritisnite SET CLOCK u gornjem udubljenju jednom da podesite minute.
  5. Sada pritisnite unutar donjeg udubljenja više puta dok se ne prikaže trenutni minut.
  6. Vreme se čuva ako prođe 5 sekundi bez unosa.

Sledeći video vodič pokazuje kako pravilno postaviti Selina vlagomer (higrometar).

Kućište za baterije se nalazi na dnu. Poklopac baterije se može ukloniti pomoću spajalice ili novčića. Stavite bateriju ispod dve vođice tako što ćete je držati pod uglom, a zatim je pritisnite na mesto.

Senzor Selina ima opseg tolerancije od +/- 3 %. Kako bi se uporedili prikazi vlažnosti higrometara, merenja se moraju izvršiti pod istim uslovima (npr. ista temperatura) i na istoj poziciji. Udaljenost od jednog metra između dva higrometra može, pod određenim okolnostima, izazvati odstupanje. Imajte na umu da svi higrometri imaju opseg tolerancije, obično +/- 5%. Ne stavljajte Selina na ili blizu grejača ili pored prozora.

U osnovi, higrometar treba postaviti tamo gde će se meriti vlažnost vazduha. Da biste bili sigurni da Selina pokazuje tačan nivo vlažnosti vazduha, prilikom odlučivanja gde da je treba postaviti uzmite u obzir sledeće: Potrebno je da vazduh može slobodno da cirkuliše. Drugim rečima, higrometar ne treba postavljati na pod u uglu ili na policu iza knjiga. Takođe ne treba postavljati higrometar bilo gde gde postoji rizik od ulaska vazduha spolja, kao što je, na primer, pored prozora ili vrata. Takođe bi trebalo da izaberete mesto gde je uređaj udaljen od direktne sunčeve svetlosti jer u suprotnom vrednost vlažnosti vazduha može biti izobličena.

Stadler Form Selina Senzor za vlagu

Senzor temperature i vlažnosti na Selini nalazi se na zadnjem levom uglu noge.

Ako relativna vlažnost izmerena u prostoriji padne ispod 20 %, Selina prikazuje 2 crtice (– –). Sa novom verzijom Selina (od 2014.), opseg merenja je povećan na 10 % i više se crtice ne prikazuju.

Lekari preporučuju relativnu vlažnost od 40% do 60% za dnevne sobe i kancelarije. Sa Stadler Form ovlaživačima i ispiračima vazduha stvarate idealnu vlažnost vazduha u zatvorenom prostoru čak i zimi.