Novosti

Predstavljamo Stadler Form

Merenje vlage u sobi

Tražite korisne savete i informacije o vazduhu? Došli ste na pravo mesto. Imamo mnogo vrednih informacija za razmenu; učinićemo vas stručnjakom za vazduh! Pre nego što sam saznao za Stadler Form, nisam se zaista bavio pitanjem kvaliteta vazduha i nisam shvatao njegovu važnost. Ubrzo sam postao svestan uticaja na moje zdravlje i koliko je lako poboljšati kvalitet života. Da mi je tada neko rekao da su moji kožni problemi uzrokovani vlagom u vazduhu, odbacio bih tvrdnju mkomentalno. To bi bilo previše lako, zar ne? Već neko vreme znam da sam alergičan na grinje. Ali nisam shvatio da se simptomi mogu poboljšati ili pogoršati u zavisnosti od nivoa vlažnosti. I uglavnom „samo“ 5 -10% promene vlažnosti vazduha može da napravi razliku.

Selina daje ton kući

Dakle, prvo što sam učinio je da povedem sa sobom našu damu i vlagomer. Selini sam postavio vrlo mala očekivanja. I dalje sam imao osećaj da je vazduh sasvim u redu. Nakon kratkog vremena pogledao sam Selinu i doživeo pravo iznenađenje. Vlažnost vazduha je iznosila 70 %. U ovom trenutku bih trebao objasniti da je bilo leto i da živim u stanu iznad podruma u ​​staroj zgradi. Vlažnost iz podruma bukvalno se uvlačila u moj stan. Zato sam doneo i postavio Albert Little odvlaživač vazduha. I rezultat je govorio sam za sebe: kada opadne vlažnost vazduha u prostoru, koža mi je postajala sve bolja, a i san se poboljšao. Nekada sam se osećao kao da se „davim“, ali sada spavam mnogo bolje. Jedina stvar koja me trenutno drži budnim je moja mačka, koja u 4 ujutru ima besnih pet minuta i okreće stan naopačke. Ali to je već druga priča …

Predstavljamo Stadler Form 2

Oaza blagostanja, zahvaljujući optimalnom kvalitetu vazduha

Tokom zimskih meseci, moj ovlaživač vazduha Oskar preuzeo je kontrolu nad vlažnošću vazduha jer je vrlo brzo otišla u drugu krajnost: osećao sam se kao da se sušim. Znam da je to malo preterivanje. Ali kad su mi oči toliko suve da ih ujutro jedva mogu otvoriti i upotreba losiona za telo beskrajno raste, ponovo se zaželim vlažnijih dana. Privremeno sam preselio Alberta u podrum ispod, gde je pružao prijatnu klimu paucima. Zimski odmor mi se bliži kraju, pa ću ga uskoro smestiti u stan. Već počinje da se oseća kao da sam se ponovo vratio u tropski staklenik. Otkrio sam da je idealna vlažnost za mene između 50-55%. Morate sami eksperimentisati da biste pronašli pravu vlažnost koja vam odgovara. Generalno bih preporučio vrednosti između 40 i 60%. Osim „previše suvog“ ili „previše vlažnog“, postoje i drugi faktori koji mogu doprineti prijatnom vazduhu. Biće nam zadovoljstvo da vam kažemo više o njima u narednim člancima. Uvek ste želeli da pronađete odgovor na goruće pitanje? Koristite odeljak za komentare ispod.

Predstavljamo Stadler Form 4

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *