Novosti

Alergija na polen simptomi i kako ih ublažiti

Kako se zaštiti od alergija i alergena

Prema Švajcarskom centru za alergije, oko četvrtine stanovništva pati od jedne ili više alergija na polen, simptomi su brojni. Brojevi su se povećali poslednjih godina i trend je i dalje uzlazni. Najjače su zastupljeni oboleli od alergija na polen, najčešće ambrozija, (peludna groznica), zatim alergija na grinje, grinje su najzastupljenije u krevetu, alergija na kućnu prašinu, buđ i životinjsku dlaku. Simptomi se pojačavaju posebno kada je sezona grinja. Simptomi nisu prijatni a lečenje alergija često je neuspešno. U zavisnosti da li koristimo neki prirodni lek ili farmaceutski, prvi korak koji možemo preduzeti je sprečavanje.

Kako spreciti alergije i polen

Nakon poslednjih zimskih dana, mnogi od nas su oduševljeni početkom proleća i izglednim letom. Međutim, za one koji pate od alergije na polen, prvih nekoliko nedelja biće posebno kritične. Nakon dužeg hladnog perioda, mnoge biljke će početi da cvetaju u isto vreme, ispunjavajući vazduh polenom. Kao jedan od obolelih, ne mogu baš da se radujem porastu temperature: moja alergija na polen podrazumeva curenje iz nosa, stalno kijanje, osip na koži, kašalj, svrab i suzenje očiju, praćeno stalnim osećajem nedostatka vazduha. I pošto se neprestano borim sa nevidljivim neprijateljem polena, brzo se iscrpljujem i uvek se osećam umorno. Prašina ili životinjska dlaka, kao što je mačja ili pseća dlaka, mogu čak da pogoršaju ove simptome za mene u određenim situacijama. Međutim, ono što mnogi ljudi ne shvataju je da smo takođe izloženi polenu u zatvorenom prostoru. Unosimo ga spolja na našoj odeći i kosi – čak i na našoj koži. Čestice se vezuju za drugi tekstil i nameštaj i distribuiraju se po celom našem domu. Tretmani koje su propisali lekari, kao što su tablete, kapi za oči ili sprejevi za nos, nude jednostavno i brzo ublažavanje simptoma polenske groznice, ali mi nisu dali dugoročno rešenje. Ni imunoterapija mi nije pomogla.

Sprečavanje simptoma je najefikasniji tretman za polensku groznicu

Imao sam više uspeha u sprečavanju simptoma nego u njihovom suzbijanju lekovima. Najefikasnije – ali i najteže – je izbegavanje kontakta sa polenom. To uključuje održavanje vašeg doma, a posebno vaše spavaće sobe, bez polena. Neki jednostavni saveti mogu pomoći: provetrite ujutru i uveče, ali u suprotnom držite prozore zatvorenim, usisavajte svakodnevno, perite kosu uveče, ne skidajte se u spavaćoj sobi i redovno menjajte posteljinu. Ali ono što mi je najviše pomoglo, osim redovnog i temeljnog čišćenja mog stana, jeste korišćenje prečistača vazduha.

Roger prečišćivač vazduha pregled

Super heroj za moje simptome alergije: prečišćivač vazduha kod kuće

Kada sam kupio Roger prečišćivač vazduha od Stadler Form-a, moja očekivanja nisu bila tako visoka; Samo nisam želeo da budem razočaran. Međutim, to je bila zaista isplativa kupovina, a moj kvalitet života tokom sezone polena se dramatično poboljšao. Pored polena, prečišćivač vazduha takođe filtrira finu prašinu, životinjsku dlaku, izlučevine grinja iz kućne prašine, viruse, bakterije i neprijatne mirise, poboljšavajući kvalitet vazduha. Od kada koristim Roger, uspeo sam da smanjim simptome alergije na minimum kod kuće. Probudim se ujutru i mogu normalno da otvorim oči, dobro osećam mirise i osećam se dobro i odmorno. Otkako koristim Roger kod kuće, uglavnom sam mogao da funkcionišem bez polenske groznice unutar svoja četiri zida. Rodžer je poboljšao moje blagostanje i kvalitet života tokom sezone polena; on je najbolji cimer kojeg sam mogao poželeti – pravi superheroj!

Za više informacija o prečišćavanju vazduha i poboljšanju kvaliteta vazduha, kliknite ovde. Više o Rodžeru možete saznati u sledećem videu.

Stadler_Form_Roger_little_white_Preciscivac_vazduha_Air_Purifier ROGER LITTLE WHITE
Stadler_Form_Roger_little_black_Precisicivac_vazduha_Air_Purifier ROGER LITTLE BLACK

Prečišćivač vazduha ROGER LITTLE

Original price was: 37.990,00 RSD.Current price is: 21.990,00 RSD. SA PDV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *