Novosti

Naša interpretacija dizajna za čist vazduh

Blog nacrt dizajna ventilatora

Kada mi je ponuđen posao u marketing timu firme Stadler Form, proizvođača uređaja za čist vazduh, pitao sam se da li bih ga trebao prihvatiti. Razlozi su jednostavni: kada je u pitanju marketing, potrebno je da se identifikujete sa proizvodom ili uslugom i stanete iza toga 100%. Ne postoji drugi način da se kompanija i njeni proizvodi efikasno plasiraju na tržište. Ali nisam znao ništa o ovlaživačima, prečišćivačima vazduha ili ventilatorima. Kada sam pomislio kako će lepo namešten stan biti unakažen glomaznim ovlaživačem, hladna drhtavica spustila mi se niz kičmu. Niko ne želi takav ružan uređaj u svom domu – osim ako mu zdravstveni razlozi ne ostavljaju drugog izbora. Lično, radije bih udahnuo vazduh lošijeg kvaliteta nego da smanjim svoj dizajn enterijera. Ali ovde se Stadler Form ističe. Ne prihvata kompromise; potrošaču obećava funkcionalnost, bez žrtvovanja dizajna.

Dizajn je mnogo više od forme

Kada sam shvatio da je Stadler Form razvio uređaje koji stavljaju značajan naglasak na dizajn, bio sam oduševljen. Kako možete razviti nešto tako moderno i estetski privlačno od naizgled banalnog ili dosadnog svakodnevnog predmeta? Tako elegantni, šik i bezvremenski, proizvodi vape da budu predstavljeni u domu. Nisam mogao da odolim proizvodima – tako da sam postao deo porodice Stadler Form. U Stadler Form-u smatramo da je dizajn mnogo više od forme. Dizajn u velikoj meri oblikuje ličnosti naših uređaja. Zbog toga je neophodna saradnja sa švajcarskim dizajnerima. Uvek imamo isti cilj u procesu dizajna: spajanje izvanrednih oblika sa inovativnom tehnologijom i lako rukovanje. To je naše tumačenje dobrog dizajna. To je cilj koji je stalni izazov u ​​saradnji između dizajnera i razvojnog tima: kreativne ideje dizajnera takođe moraju biti tehnički izvodljive. U Stadler Form-u, stalna interakcija je izvor sve naše kreativnosti. I tako je bilo sa našim najnovijim proizvodom: Timom, ljubiteljem stola.

TimDesignStory_Dizajneri

Tim, bezvremenski pratilac

Tim smo razvili ventilator sa dizajnerima Fabijanom Bernhardom i Tomasom Burkardom koji se može precizno podesiti i koji je takođe tih. Snaga vetra i smer se mogu neprekidno podešavati. Dok se čini da konvencionalni stoni ventilatori često nasumično vrte vazduh, Timov prsten ventilatora može da se rotira i naginje za prilagođeno pozicioniranje. Bez obzira da li želite lagani povetarac ili jači protok vazduha, Tim čini sve mogućim tokom vrelog letnjeg dana. On je elegantan, nepretenciozan navijač. Jednostavan, smanjen dizajn čini ga savršenim pratiocem za svakodnevni život. Ali kako je razvijen dizajn za Tima?

Ventilator TIm dizajn

Dizajn priča: od ideje do gotovog proizvoda

Tim je rođen iz potrebe da stvori precizan, individualno podesiv stoni ventilator. Bilo je ključno da Tim može da se koristi bilo gde, uz USB kabl ili adapter za kućnu upotrebu. Dizajneri Bernhard I Burkard su crpili inspiraciju iz kombinacije različitih arhetipova i dobro poznatih stilskih elemenata, kao što su globus i novčić. I poravnanje ogledala za brijanje ili šminkanje. Potraga dizajnera za jednostavnim rešenjem za fokusiranje pravca vetra inspirisana je ovim arhetipovima i raznim stilskim elementima. Bernhard I Burkard su posmatrali funkcije podešavanja i načine da ih rekombinuju, prepoznajući eleganciju dijagonalne ose kao prepoznatljiv element. Ventilator je svojim kružnim pokretom okačen na svoju osu u polumeridijanskom nosaču i predstavljen kao celina. Prvi nacrti su bili analiza kako se korisnik i objekat mogu sresti u prostoru. Umesto da budemo zaglavljeni u ćošku i zaboravljeni, mi promovišemo i slavimo estetske trenutke između korisnika i naših proizvoda. Ovo je uglavnom rezultat dizajna. Na osnovu ovih različitih stilskih elemenata, Timov dizajn je fokusiran na prilagođavanje svom okruženju. Za Stadler Form, dizajn je mnogo više od prelepe spoljašnjosti. Naše dizajnerske ideje dovode u pitanje načine na koje obično razmišljamo i delujemo, kako bismo proizveli bolje i funkcionalnije proizvode. Sa Timom je upravo ova prezentacija i jednostavnost ono što ga čini bezvremenskim umetničkim delom gde god da krene: u kancelariji, spavaćoj sobi i automobilu – ili čak u kampu ili na čamcu, zahvaljujući njegovoj bateriji.

Ventilator LEO

Original price was: 18.990,00 RSD.Current price is: 14.990,00 RSD. SA PDV
Stadler_Form_Peter_Tower_Ventilator_Fan_beli_ PETER WHITE
Stadler_Form_Peter_Tower_Ventilator_Fan_crni_ PETER BLACK

Stubni Ventilator PETER

Original price was: 29.990,00 RSD.Current price is: 24.990,00 RSD. SA PDV
Stadler_Form_Tim_Ventilator_Fan_beli TIM WHITE
Tim_Ventilator_Fan_crveni TIM RED
Tim_Ventilator_Fan_crni TIM BLACK

USB Ventilator TIM

9.990,00 RSD SA PDV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *