Novosti, Aromaterapija, Svež vazduh

Držite dosadne komarce podalje uz Sophie i Sophie little

Držite dosadne komarce podalje uz Sophie i Sophie little 1

Kako odabrati sredstvo protiv komaraca za dvorište. Toplo veče na balkonu ili roštilj u bašti moglo bi biti predivno, da nije tih napornih štetočina koje remete idilu. Međutim, uz nekoliko domaćih recepata, možete držati neželjene insekte poput komaraca podalje. Nastavite sa čitanjem da saznate koja su to rešenja i kako naši letnji favoriti, Sophie i Sophie little, mogu takođe biti od pomoći.

Držite dosadne komarce podalje uz Sophie i Sophie little 3

Početak proleća znači povratak dosadnih insekata

Evo ih ponovo, zujanje i ubodi: čim vreme počne da se zagreva u proleće, neželjeni insekti poput muva, osa i komaraca postaju aktivni – ne na naše zadovoljstvo. Iako otežavaju život nama ljudima, oni ispunjavaju važnu funkciju za ekosistem kao izvor hrane za druge životinje. Stoga korišćenje hemijskih proizvoda za rešavanje dosadnih insekata nije opcija. Bilo da ste unutra ili na terasi ili balkonu, srećom, postoje brojni domaći preparati koje možete koristiti da držite dosadne posetioce poput komaraca na distanci.

Kućne biljke koje prečišćavaju vazduh decenijama se predstavljaju kao rešenje za zagađen vazduh u zatvorenom prostoru. Oni vezuju zagađivače i tako prečišćavaju vazduh. Ovo se dešava kroz proces fotosinteze. Biljke fotosintezom apsorbuju ugljen-dioksid (CO2) iz ​​vazduha i pretvaraju ga u kiseonik, između ostalog, uz pomoć svetlosti. Ovo smanjuje toksine u vazduhu i istovremeno obogaćuje vazduh u prostoriji kiseonikom, što rezultira boljim kvalitetom vazduha u zatvorenom prostoru.

Provereno domaće sredstvo za eliminisanje komaraca i drugih insekata

Držite dosadne komarce podalje uz Sophie i Sophie little 5
  • Postavite mrežu protiv muva: Mreže na prozorima su najefikasniji način da se potencijalne štetočine spreče da uopšte uđu u va kuću, a postavljanje mreža za komarce iznad vašeg kreveta je još jedno efikasno rešenje.
  • Uklonite mesta gde se voda može sakupljati: Voda, na primer u bačvama za vodu, poziva komarce. Oni tamo mogu da polože svoja jaja i brzo se razmnože. Da biste sprečili da krvopije blizu vaše kuće nađu pogodna mesta za razmnožavanje, nemojte ostavljati posude napunjene vodom naokolo ili ih pokrijte.
  • Nosite široku, svetlo obojenu odeću: komarcima se sviđa tamna, uska odeća. Uski komadi odeće olakšavaju komarcima da ih probiju i ujedu vas, pa se preporučuje nošenje svetle, široke odeće.
  • Redovno se tuširajte: U potrazi za krvlju, ženke komaraca privlače parfemi i drugi mirisi, ali pre svega miris znoja. Redovno tuširanje pomaže da se štetočine drže podalje. Savet: Izbegavajte jakomirisne gelove za tuširanje i dezodoranse i parfeme sa slatkim mirisom.
  • Upalite ventilator: Ventilator neće samo pomoći da preživite talas vrućine, već će i držati komarce podalje. Krvopijama se uopšte ne sviđa cirkulišući vazduh.
  • Posadite baštu sa biljkama: Komarcima i osama se ne sviđa miris biljaka poput bosiljka, paradajza, lavande, mačje metvice, timijana, žalfije, melise i mirisnog pelargonija. Dakle, ako ih posadite na balkonu ili terasi, pružiće prirodnu zaštitu.
  • Koristite esencijalna ulja: Kao koncentrisani ekstrakti iz biljaka, esencijalna ulja su među proverenim domaćim lekovima koji su posebno efikasni u odbijanju komaraca i drugih insekata. Odabrana esencijalna ulja imaju dokazano nepovoljan efekat na štetočine od kojih želimo da se zaštitimo.

Eterična ulja za odbijanje komaraca i drugih insekata – kako funkcionišu

Držite dosadne komarce podalje uz Sophie i Sophie little 7

Eteričnaulja imaju širok spektar primena: mogu mirisati, pomoći vam da se opustite, poboljšati vašu koncentraciju ili vam pomoći da dobro spavate, a neka čak mogu držati dosadne komarce podalje. Ono što nama ljudima prijatno miriše, mnogim insektima je odbojno – nije ni čudo, s obzirom na to da eterično ulje iz biljaka često igra ulogu u načinu na koji sama biljka odbija insekte. Mnoga eterična ulja koja se tradicionalno koriste kao repelenti, tj. za držanje insekata na distanci, su posebno efikasna domaća rešenja za držanje komaraca i drugih neželjenih insekata podalje: citronela, eukaliptus, limunska trava, ružin pelargonijum i palmaroza. Njihovi aktivni sastojci – citral, citronelal, ulje citronele i/ili ulje geranija – efikasno odbijaju komarce i druge neželjene insekte. Efikasnost citronele je na primer dokazana u naučnoj studiji sprovedenoj 2011. godine. Neka eterična ulja, posebno ona dobijena iz određenih vrsta drveta poput ulja kedra, pačulija ili sandalovine, oponašaju sopstvene mirise insekata i repelente, čime izazivaju zbunjenost kod komaraca. Druga repelentna esencijalna ulja, tj. ona koja drže insekte podalje, uključuju na primer timijan i čajno drvo.

Mirisno esencijalno ulje za držanje insekata podalje može se koristiti kako unutra tako i napolju, na balkonu, terasi ili u bašti. Kada je reč o repelentima za insekte, mnogima prvo pada na pamet sprej koji nanosite na kožu. Međutim, budući da esencijalna ulja mogu izuzetno iritirati kožu, preporučuje se oprez pre upotrebe – posebno za trudnice i malu decu. Pored toga, eterična ulja se mogu koristiti za držanje komaraca i drugих insekata podalje, ali i kao sprej za prostorije, u mirisnoj lampi ili u aroma difuzoru. Da bi ulja optimalno delovala i time držala komarce podalje, moraju se efikasno raspršiti. Najbolji način za to je korišćenje aroma difuzera. Sve što je potrebno da kreirate prostor bez insekata je nekoliko kapi pravog mirisnog ulja.

Držite insekte podalje uz Sophie i Sophie little

Držite dosadne komarce podalje uz Sophie i Sophie little 9

Komarci su najaktivniji u sumrak – upravo je kraj dana vreme kada želite uživati u prijatnom večernjem ambijentu na svojoj balkonskoj oazi ili terasi. Tada naši aroma difuzori u obliku fenjera – Sophie i Sophie little – dolaze do izražaja jer istovremeno mirišu i osvetljavaju. Njihovim varljivo realističnim plesnim plamenom, Sophie i Sophie little će za tren oka stvoriti atmosferski ambijent, a kada se koriste zajedno sa pravim eteričnim uljem, efikasno će držati komarce podalje od vašeg balkona ili terase. Savršeno oblikovani aroma difuzori rade na baterije, a otporni su na prskanje i spoljne atmosferske prilike, što ih čini idealnim za upotrebu napolju. Da li se sprema oluja? To nije problem sa naše dve dame. Lako ih je premestiti, što znači da možete nastaviti sa svojim roštiljem ili romantičnom večerom za dvoje, negde pod strehom. Zahvaljujući njihovim 2-u-1 sposobnostima, mobilni aroma difuzori u obliku fenjera čine savršene saputnike za ugodne, neprekidne letnje trenutke – bilo da ste napolju u bašti, na balkonu ili unutra u dnevnoj sobi.

Moćni duo: Sophie i Sophie little i mirisno ulje Repel

Repel je 100% prirodno čista mešavina eteričnih ulja koju smo posebno razvili za aroma difuzore. Njegovi glavni sastojci su eterična ulja citronele i eukaliptusa koji se kombinuju sa uljem kedra, lovorovim uljem i uljem timijana kako bi stvorili intenzivan, svež i letnji miris prostorije i prijatnu atmosferu. Kao i sva mirisna ulja iz Stadler Forma, Repel je proizveden od visokokvalitetnih biljnih esencija i ne sadrži sintetičke supstance, pesticide ili parabene. Dakle, sa Sophie i Sophie little, idealno ste opremljeni za nadolazeću letnju sezonu – bez ikakvih dosadnih štetočina.

Ako imate pitanja u vezi sa klimom u prostorijama, molimo vas da nas kontaktirate. Ili se prijavite na naše novosti kako biste redovno dobijali informacije o aktuelnim temama u vezi sa klimom u prostorijama, izveštajima iz iskustva ili uvidima iz Stadler Forma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *