Novosti, Svež vazduh

Najbolji lek za alergiju na polen?

stadler-form-blog-kako_se_zastiti_od_polena_u_sobi

Svi koji su alergični na polen su upoznati sa simptomima kao što su kašljanje, kijanje, curenje iz nosa ili otečene oči. Da li su alergičari na sigurnom od iritantnog polena u kući? Nažalost, nisu. Objasnićemo zašto ne možete ni u zatvorenom prostoru pobeći od polena i kako možete sebe zaštititi od polena u spavaćoj sobi, najbolji lek za alergiju na polen, posebno tokom noći.

Polen u spavaćoj sobi na posteljini, nameštaju i zavesama i najbolji lek za alergiju na polen

Koncentracija polena počinje da se povećava tokom ranog proleća, a polen trave može da bude prisutan u vazduhu sve do jeseo. On ulazi u vaš dom kada otvorite prozore radi provetravanja, a takođe ga unosimo i sami, jer se polen lepi za našu odeću i kosu. Tokom noći, polen se širi okolo usled pokreta koje pravimo dok spavamo. Udisanje vazduha koji je pun polena može izazvati besane noći. Osobe koje pate od alergija ne izbegavaju simptome kijavice ni tokom dana, a umor, loše osećanje i teškoće pri disanju mogu uticati na vašu koncentraciju. Stoga je važnije da osobe koje pate od alergija mogu da se naspavaju tokom noći. Objasnićemo vam kako možete preduzeti mere protiv polenskih alergija u spavaćoj sobi.

stadler-form-blog-spavacasoba_alergija_na_polen

Kako učiniti da vašu spavaću sobu oslobodite od polena

Šta možete da učiniti kako bi vaša spavaća soba bila bez polena? Idealno bi bilo da operete kosu pre spavanja i da se ne presvlačite u spavaćoj sobi. Takođe pomaže da operete posteljinu češće nego inače. Redovno usisavanje i upijanje vlage takođe će smanjiti nivo polena u prostoriji. Uređaji sa filterom za vazduh radi prečišćavanja vazduha su posebno korisni. Vazduh pun polena se uvlači i emituje se prečišćen vazduh, značajno poboljšavajući kvalitet vazduha u spavaćoj sobi.

Da li alergičari treba da otvaraju prozore?

Da, ali samo na kratko vreme intenzivnim provetravanjem. Ako ste alergični na polen i živite na selu, najbolje je provetravati kuću posle 19 časova kada je koncentracija polena najniža. Za gradske stanovnike koji pate od alergija idealno bi trebalo da otvore prozore između 6 i 8 sati ujutru. Vazduh je posebno čist nakon osvežavajuće kiše koja će očistiti vazduh i ukloniti prašinu i polen.

Ako preduzmete ove mere, primetićete da ima manje polena u vašoj spavaćoj sobi. Dakle postoje načini kako se možete boriti protiv polenske groznice i rešiti probleme sa snom.

stadler-form-blog-spavaca_soba_alergeni_u_sobi

Zašto je prečišćivač vazduha savršeno rešenje za alergije

Za ljude koji su alergični na polen, kućnu prašinu ili životinjsku dlaku, prečišćivač vazduha je idealno rešenje. Uklanjanje polena, sitne prašine i kućne prašine iz vazduha značajno poboljšava dobrobit. Kada je vazduh čist, alergičari se osećaju svežije i energičnije. Prečišćavanje vazduha je efikasan način za sprečavanje i ublažavanje polenske groznice i pomaže u stvaranju novog pogleda prema životu kod kuće. Idealno bi bilo kada više ne bi morali uzimati lekove za alergiju.

Prečišćivač koji uklanja viruse iz vazduha

George i Roger pružaju olakšanje alergičarima na polen tako što prečišćavaju vazduh u spavaćoj sobi. Ovi 2-u-1 uređaji smanjuju nivo polena u vazduhu na dva načina: Perači vazduha poput Georgea iz Stadler Forma prečišćavaju i ovlažuju vazduh istovremeno. Ne samo da proizvode čist vazduh već i idealnu unutrašnju klimu – na radost vaših sluzokoža i disajnih puteva. Tako više nećete imati problema sa snom i vaša koža neće biti suva. Saznajte više o peračima vazduha.

Prečišćivači vazduha filtriraju zagađen unutrašnji vazduh pomoću moćnih HEPA filtera sa Aktivnim ugljem i emituju prečišćen vazduh nazad u prostoriju. Roger iz Stadler Forma se može kontrolisati putem aplikacije što znači da se sve njegove funkcije mogu kontrolisati dok ste van kuće. Tako možete biti sigurni da će vazduh biti čist kada dođete kući. Roger-ovi osetljivi senzori otkrivaju nivo polena i čestica u vazduhu i ako se nivo zagađenja poveća, Roger automatski pojačava svoje performanse.

Učinite svoju spavaću sobu bez polena i rešite se kućne prašine i drugih alergena. Zahvaljujući Rogeru i Georgeu, alergičari ponovo mogu lako da dišu i mirno spavaju. Tražite dodatne savete kako se zaštiti od polenske groznice? Pročitajte u našem blogu i 10 saveta za smanjenje simptoma alergije na polen ili Alergija na polen simptomi i kako ih ublažiti | Stadler Form.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *